SLATE Seminar: Datahåndtering – hva, hvorfor og hvordan?

March 27, 2018

Velkommen 4 April 2018, 13:30-15:30

Arbeider du i et forskningsprosjekt hvor du bruker forskningsdata – eller planlegger du et?

Arbeider du med forskerstøtte, og trenger mer informasjon om håndtering av forskningsdata med eller uten personopplysninger?

Målgruppen er forskere, PhD-stipendiater, studenter og forskerstøtte på tvers av fagfelt og datatyper.

Gunn Samdal fra NSD – Norsk senter for forskningsdata

Kontaktinformasjon NSD: opplaring@nsd.no

Kontaktperson: Gunn Inger Lyse, epost: gunn.lyse@nsd.no, tlf: 55 58 32 24

Kontaktinformasjon SLATE: Barbara Wasson, barbara.wasson@uib.no

Hun vil gi opplæring for SLATE i god håndtering av digitale forskningsdata. Gjennom dette foredraget får du en første innføring i det å behandle forskningsdata fra prosjektstart til slutt.

Innlegget fokuserer på det du må vite for å håndtere dine forskningsdata effektivt, sikkert og i tråd med regelverket. Hvilke krav stilles, og hvordan oppfyller du dem? Hvordan kan du gjøre dataene dine siterbare? Hvorfor bruke en datahåndteringsplan? Du får svar på hvem du kan kontakte og hva du kan få hjelp til. Du får også en praktisk introduksjon til relevante tekniske løsninger utviklet av NSD for å gjøre enklere å finne, bruke og dele forskningsdata (verktøy for å skrive datahåndteringsplan, arkivere, gjøre data siterbare, etc.)

Artiklen fra NSD nytt

Featured Posts